info@monasi.ro

Motive pentru care să investești în cursuri de dezvoltare personală și profesională

Motive pentru care să investești în cursuri de dezvoltare personală și profesională

Există atât de multe cărți semnificative pe care le poți citi, podcast-uri pe care le poți asculta și ateliere la care poți participa pentru a învăța. Cunoscutul investitor miliardar Warren Buffett spune că cea mai bună investiție pe care o poți face este una dezvoltarea personală și care „nu o poți învinge, nu poți fi impozitată și una pe care nici măcar inflația nu ți-o poate lua”.

Buffett susține că „în cele din urmă, există o investiție care o înlocuiește pe toate celelalte: investește în tine. Nimeni nu-ți poate lua ceea ce ai în tine și toată lumea are un potențial pe care nu l-a folosit încă.”

Și spun și eu ca nu poți pune preț pe investiția ta în auto-dezvoltare. Iată câteva dintre motivele mele pentru care ar trebui să investiți în dvs.:

Investiți în cursuri de dezvoltare personală / profesională care vă învață sau vă dezvoltă o abilitate pentru că investiția în propria persoană este o modalitate excelentă de a vă construi încrederea în sine, de a dobândi cunoștințe și, cel mai important: de a vă crește valoarea și impactul pentru cei din jur, atât profesional cât și personal. Învățarea și creșterea vă vor face mai fericiți, ele vă îmbunătățesc viața atât în interiorul, cât și în afara biroului.

Dacă scăpați de stagnarea inacțiunii în orice disciplină, indiferent dacă învățați despre finanțe sau echitate socială, vă veți propulsa înainte și vă veți simți mai bine. Cu noi abilități și perspective în trusa dvs. de instrumente mentale, vă veți găsi cu o nouă încredere obținută de la pășirea într-un loc de necunoscut, chiar și de nesiguranță, care vă provoacă să faceți mai bine și să vă concentrați pe viitor. Sigur ați auzit îndrumarea de a ieși din zona de confort.

Veți câștiga abilități valoroase (și comercializabile) și veți învăța că proactivitatea este mama previziunii și a perspectivelor noi.

După pandemie în timpul cursurilor online – asta dacă nu adormi în timpul uneia – prezentările de dezvoltare personală vă forțează destul de mult să intrați într-o mentalitate de creștere, să vă urmați curiozitatea și, sperăm, să luați inițiativă și să faceți schimbarea. Din nou, există întotdeauna loc de îmbunătățire – chiar și cu cele mai mari puncte forte. Și nu veți adormi, deoarece #cursurileMonasi își propun să mențină evenimentele inspiraționale și cu energie ridicată.

Mai menționez cititul sau poate preferați să ascultați o carte pe săptămână – cărțile sau cărțile audio sunt o resursă infinită pentru dezvoltarea cunoștințelor și expertizei în orice domeniu. Dacă nu reușesc să citesc sau să ascult o carte, îmi completez învățarea și curiozitatea cu podcast-uri. Ascultarea unui podcast de 30 de minute înainte de culcare, când conduci sau când te antrenezi în sala de gimnastică și este o modalitate excelentă de a folosi timpul eficient în timp ce înveți.

Lasă un răspuns