info@monasi.ro

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 3

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 3

3. Practică intercalată

Aceasta este una dintre cele mai interesante tehnici de învățare pentru mine… parțial pentru că îmi oferă un motiv pentru a învăța două lucruri deodată.

În practica intercalată, revizuiți sau exersați alternativ ceva.

Atunci când învățați două sau mai multe concepte sau abilități înrudite, în loc să vă concentrați exclusiv pe un singur concept sau abilitate la un moment dat, poate fi util să alternați între ele (de exemplu, dacă învățați subiectul A și subiectul B, mai degrabă decât să exersați doar A într-o zi și numai B în următoarea, le puteți exersa pe ambele.

Și faceți asta în fiecare zi prin încorporarea unui amestec al celor două subiecte sau prin comutarea înainte și înapoi între ele).

Exemple de materiale de care poate beneficia practica intercalată includ tipuri similare de probleme de matematică (de exemplu, calcularea volumelor de diferite forme), timpuri gramaticale ușor de confundat și clase similare de stimuli vizuali.

La fel ca metoda de practică distribuită, această tehnică vă permite, de asemenea, să comutați între metoda gândirii concentrate și difuză.

Cu toate acestea, tehnica de învățare intercalată oferă un alt beneficiu și anume vă face lucrurile mai greu de reținut și de practicat. Și știm cu toții că, cu cât îți faci mai greu sesiunile de antrenament, cu atât vei învăța mai bine.

 

 

Lasă un răspuns