info@monasi.ro

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 1

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 1

Lumea în care trăim este una în continuă evoluție, cu noi discipline și abilități care apar în fiecare an. Având atât de mult de învățat și atât de puțin timp, folosirea tehnicilor de învățare potrivite este esențială. Dar majoritatea metodelor folosite atunci când erai la școală este greșită.

De fapt, cercetările arată că majoritatea tehnicilor de învățare folosite de elevi și studenții sunt total ineficiente.

Aceeași cercetare a evidențiat câteva stiluri de învățare care sunt de fapt utile. Și în acest articol, voi explica acele metode și alte câteva care au funcționat pentru mine în dobândirea unui set divers de abilități, iar până la sfârșitul acestui articol, vei afla de toate stilurile de învățare de care ai nevoie pentru a învăța orice eficient.

Majoritatea oamenilor folosesc tehnici de învățare de bază, cum ar fi lectura și sublinierea. Dar dacă îți spun că ambele sunt inutile?

Important: mintea ta are nevoie de mult mai mult pentru a reține informații. Conform cercetătorilor, iată cele mai bune tehnici de învățare, azi vorbim despre primul din 6:

 

  1. Practică distribuită

Îți amintești la facultate când aveai un test important și studiai toată noaptea doar ca să-l treci? Ei bine, sunt șanse ca a doua zi dimineață să nu-ți amintești nici măcar jumătate din ceea ce ai studiat. Sau dacă totuși reușești, acest lucru funcționează bine într-un mediu academic în care singurul tău scop ar putea fi doar să promovezi un examen.

Însă acest lucru devine dificil atunci când încerci să înveți o abilitate.

Pentru că nu poți doar să înghesui o abilitate… este nevoie de timp pentru a perfecționa orice abilitate pe care vrei să o înveți, fie că este vorba despre o abilitate soft (vânzare, negociere, coaching, etc), un sport sau să cânți la un instrument muzical.

În acestea intră în joc practica distribuită. În această tehnică de învățare, trebuie să vă distribuiți sesiunile de învățare astfel încât să treacă o perioadă de timp înainte de a începe să învățați din nou. Și s-ar putea să te întrebi:

Cât timp ar trebui să acord înainte de a începe următoarea mea sesiune de învățare?

Ei bine, cel puțin o sesiune de somn REM, în termeni simplii: o zi. Adică azi învățați o parte iar mâine o alta. Repet: minimum o zi va funcționa foarte bine.

Ceea ce se întâmplă este că îți schimbă  modul de gândire concentrat (activ) din timpul învățării la modul difuz.

În modul focalizat, înveți activ (adică cânți la vioară), iar în modul difuz, în timp ce așteptați până la următoarea sesiune vă veți gândi constant la ceea ce ați învățat în ultima sesiune de învățare: ce v-a plăcut, cum a funcționat și ce greșeli ați făcut.

Săptămâna viitoare revin cu metoda 2.

 

 

Lasă un răspuns