info@monasi.ro

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 6

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 6

6. Practica de recuperare

Practica de recuperare este similară cu multe alte tehnici de pe această listă.

Cu toate acestea, menține o poziție separată pe lista noastră, deoarece se concentrează în primul rând pe timpul în care nu învățați de fapt.

Dați-mi voie să explic: în practica de recuperare, încercați să vă amintiți ceea ce învățați după sesiunea de studiu sau de învățare.

Acest lucru vă provoacă mintea să recupereze orice informații pe care le are despre acest subiect fără un mediu de practică sau de testare real.

Practica de recuperare vă va oferi o idee bună despre cum v-ați comporta dacă ar trebui să vă folosiți abilitățile sau cunoștințele într-un scenariu din viața reală.

Practica de recuperare stimulează învățarea prin extragerea informațiilor din capul studenților, mai degrabă decât înghesuirea informațiilor în capul elevilor.

Avem tendința de a crede că cea mai mare parte a învățării are loc în timpul etapei inițiale de codificare – când elevii primesc informații prin recitirea, revizuirea și luarea de note.

Cu toate acestea, una dintre cele mai solide descoperiri din peste 100 de ani de cercetare în știința cognitivă este că o cantitate semnificativă de învățare are loc atunci când elevii extrag informațiile prin practica de recuperare.

 

Lasă un răspuns