info@monasi.ro

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 5

6 tehnici eficiente de învățare pentru adulți care sunt susținute de știință 5

5. Interogatoriu elaborativ

Interogarea elaborativă este un stil de învățare similar cu autoexplicarea. Interogarea elaborativă mai este o strategie de îmbunătățire a memoriei în timpul procesului de învățare.

Prin urmare, este mai aplicabil și învățării teoretice.

În această metodă, cursantul citește faptul de reținut și generează o explicație pentru acesta. Cel care învață folosește întrebări precum De ce? si cum? pentru a înțelege sensul informațiilor. De exemplu, „De ce cad frunzele unui copac în timpul iernii?” sau „Cum are loc căderea frunzelor în timpul iernii?” Tehnica de elaborare care este folosită aici ajută la clarificarea relației care există între subiect (frunze) și predicat (toamna în timpul iernii) în informațiile date.

Repet, prin această metodă, te întrebi în mod constant în timp ce înveți.

Deci, dacă dai peste o anumită tehnică sau soluție, îți pui întrebări precum „de ce?” și încearcă să-ți explici singur răspunsul.

Ca urmare, relația clarificatoare care a fost văzută este extrasă practic din memorie. Cu toate acestea, cunoștințele anterioare exacte care sunt necesare pentru aceasta nu sunt clare.

Unii cercetători subliniază importanța cunoștințelor despre subiect, în timp ce alții acordă importanță cunoașterii detaliilor abstracte ale informațiilor.

Un alt dezavantaj major al acestei metode este că consumă mult timp. Indiferent, este util pentru cei care îl au.

Lasă un răspuns